Om initiativet

How to kill a company är ilska, irritation och en vilja att förbättra. Med början hos eldsjälar hos IT-bolaget Lime ledde detta till grundandet av en rörelse tillsammans med Vimentis. Bakom den står nu också Businesspodden och Adsensus.

Vi erkänner. Vi är säljnördar. Men vi har också varit startups. Och vi är bekymrade. Skitförbannade faktiskt.

Det pratas för lite om försäljning. Om dödssiffrorna för nystartade företag ska minska måste svenska entreprenörer bli bättre på att ta kontakt med marknaden - att sälja - från dag ett!

Detta är ett upprop till alla medskyldiga – alla som utbildar, stöttar och arbetar med våra framtida och nutida entreprenörer: Sluta glorifiera affärsidéen som självsäljande och belys vikten av försäljningsarbete som den allra första åtgärden för ett nystartat företag.

Kolla in våra debattinlägg!

Partners in crime...

Initiativtagare och säljnördar

Lime
Vimentis
Adsensus
Businesspodden

Vi hjälper er!

Japp, vi gör det gratis!

Vi tycker att alla grymma idéer och innovationer i Sverige förtjänar ett bättre öde än att hamna på kyrkogården på grund av bristande försäljning.

Därför skänker vi nu bort våra verktyg, som kan underlätta i säljprocessen.

Det här ger vi bort!

Men framförallt – vi ökar medvetenheten om försäljningens betydelse och oförtjänt dåliga rykte med debattinlägg, events, föreläsningar och poddande!

Inte bara entreprenörerna själva, utan även de myndigheter och instanser som ska arbeta för att stötta och utbilda nyföretagare behöver förstå vad det handlar om: Att sälja eller dö.

Vill du vara med?

Redan nu har fler företag hakat på vår mission. Brinner du också för den här frågan? Har du något att bidra med för att hjälpa nystartade bolag att överleva? Kontakta oss på info@howtokillacompany.com!